Tjue år med SMS

11 des

I disse dager er det tjue år siden Vodafone-ingeniør Neil Papworth sendte verdens første tekstmelding. For å ønske kollegene sine god jul. Siden det har vi sendt rundt 6,4 milliarder meldinger bare i Norge.

SMS har på mange måter revolusjonert måten vi kommuniserer på. De korte, uformelle meldingene har gjort terskelen for å ta kontakt mindre. Brakt oss nærmere hverandre. Og fungert som nyttig koordineringsverktøy.

Men nå daler populariteten. Siden 2010 har antall julemeldinger på SMS gått ned. Sosiale medier har overtatt som hovedarena for de korte meldingene. I hvert fall i Norge.

Forsker Petter Bae Brandtzæg i SINTEF tror likevel ikke SMSen kommer til å bli borte med det første. Fordi den overgår sosiale medier når det gjelder en-til-en kommunikasjon og personvern.

Den som lever får se.

Les mer hos NRK.

2 kommentar to “Tjue år med SMS”

  1. studtorastorm 11. desember 2012 kl. 09:25 #

    Ja. Rart. Tjue år siden… og da var de kun mellom telefon og datamaskin. Ikke så greitt som vi forholder oss til det i dag.

    • Mona K. Haug 11. desember 2012 kl. 09:54 #

      Jeg digga SMS og fikk taket på tastene. Husker når det peip og trudelutta i den ene lomma etter den andre på T-banen. Nå går det i smarttelefon og sosiale medier i stedet. Ingenting varer evig.

Legg igjen en kommentar